باسلام خدمت همه دوستان عزیزم دوتا مطلب عینا از سایت مازند نومه وشمال نیوز براتون می گذارم فقط با هدف اطلاع رسانی ودونستن اینکه مازندران ما به دلیل بی کفایتی بعضی از مسولین داره از دست می ره خواهشا به دوستان دیگه هم بگویید شاید غیرت بعضی ها یه خورده سرجاش بیاد.
پس از واکنش هایی که از سوی برخی از مسوولان بلند پایه استان مازندران و به ویژه شهرستان آمل و رسانه های محلی در برابر ادعاهایی که در صدد است تا بخش هایی از لاریجان آمل را در محدوده جغرافیایی استان تهران قلمداد کنند،به وجود آمد، این بار افکار و احساسات عمومی مردم آمل به طور گسترده ای چهره خود را در مصلای جمعه آمل به نمایش گذاشت.
چندین هزار نفر از اقشار مختلف مردم آمل که در میان آنان زنان آملی هم حضور چشمگیری داشتند،با امضا توماری، اعتراض و مخالفت شدید خود را با ادعاهای مغایر با قوانین تقسیمات کشوری اعلام کردند.
در این تومارکه خطاب به رییس جمهوری نوشته و امضا شد، امضاکنندگان هرگونه ادعا و تلاش برای دست اندازی به محدوده جغرافیایی شهرستان آمل در منطقه لاریجان را به شدت محکوم کردند.
در بخشی از این تومار، از رییس جمهوری درخواست شد تا قاطعانه با عوامل این ادعاهای بی اساس و تلاش های غیر قانونی، که بر آن است تا حریم شهرستان آمل را مورد تجاوز قرار دهد برخورد شود.
مردم آمل در این تومار خطاب به رییس جمهوری اعلام کردند در صورت ضرورت، از محدوده جغرافیایی منطقه لاریجان-که بخشی لاینفک از تاریخ ، فرهنگ و هویت مردم آمل است- قانونی اما قاطعانه دفاع و ایستادگی خواهند کرد و تا حصول نهایی در صیانت از مرزهای جغرافیایی و حریم و حرمت های تاریخی و فرهنگی آمل از پای نخواهند نشست.
مازندنومه
شمال نیوز: عضو گروه آب پژوهشی آمایش سرزمین گیلان گفت: هر روز از توازن زیست محیطی خزر کاسته میشود.
به گزارش شمال نیوز ،دکتر "کریم ثابت رفتار" در گفتوگو با ایسنا توضیح داد: با روند افزایشی ورود آلایندهها به دریای خزر، این دریا وضعیت نابهنجاری یافته و سمینارها و سخنرانیها در این خصوص گوش شنوا کم دارد.
وی افزود: تخریب زیستگاهها تنوع زیستی را در این اکوسیستم ارزشمند با چالش جدی مواجه کرده است و به زودی این دریاچه عظیم دنیا وارد بحران جدی میشود. کاهش ماهیان استخوانی، کاهش جمعیت کیلکا و تقلیل جمعیت فک خزر به یک پنجم از جمله هشدارهایی است که نشان می دهد با بحران جدی این دریاچه فاصله زیادی نداریم.
وی ادامه داد: کشورهای حاشیه این اکوسیستم ارزشمند پروندههای سیاه زیست محیطی در آلوده شدن آن دارند و ادامه این بی توجهی آیندهای خطرناک را برای کاسپین نامی جهان رقم خواهد زد.
ثابت رفتار خاطرنشان کرد: آلودگیهای هر روزه میکروبی، نفتی، هیدروکربنی، ورود آلاینده ها با انتقال زبالهها از طریق رودخانهها و افزایش رو به گسترش تالابهای کشورهای حاشیه خزر و ساخت و سازهای بی برنامه از جمله عوامل تهدید کننده این دریاچه عظیم هستند؛ اگر همچنان گوش شنوا برای مبارزه با این آلودگیها بسیار اندک باشد، سرنوشتی مانند دریاچه ارومیه در انتظار خزر است.
وی تصریح کرد: کاهش تنوع زیستی در زیستگاهها از جمله موارد علمی است که نیاز به تحقیقات گسترده و تخصص لازم دارد اما به قدری این کاهش در دریای خزر کاملا مشهود است و عوامل تهدیدکننده تنوع زیستی در این دریاچه رو به فزونی است که کاهش هر روزه تنوع زیستی گیاهان و جانوران بسیار واضح و مشخص است.
ثابت رفتار گفت: کاسپین از نظر موقعیت مهم و حساسی که در کریدور حمل و نقل دارد، بسیار مهم و ارزشمند خوانده میشود به طوریکه نقش تاریخی و ژئوپولوتیکی آن در سدههای اخیر بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است و از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد کاسپین از لحاظ اکوتوریسم است که زیر فشار تهدیدات زیست محیطی به تدریج از توازن زیست محیطی آن کاسته میشود.