دریای خزر
دریای خزر با وسعتی حدود438000کیلومتر مربع بزرگترین دریاچه کره زمین به شمار می رود که از طریق رود ولگا و ولگا - دن به دریای سیاه و دریای بالتیک راه یافته وبنادر دریای خزر را به بنادر شمالی وجنوبی اروپا متصل می نماید.
عمق این دریا از شمال به جنوب افزایش یافته به طوریکه عمق نواحی شمالی از 16متر تجاوز ننموده و درجنوب و جنوب غربی عمیق ترین نقطه آن به 1000 مترمیرسد. هشتاد درصد آب ورودی دریای خزر از طریق رود ولگا تا مین می گردد طول دریای خزر حدود 1205 کیلومتر و عرض متوسط آن 554 کیلومتر است .طول سواحل ایران دراین دریا از خلیج حسینقلی تا آستارا به 995 کیلومتر میرسد و استان های گیلان مازندران و بخشی از گلستان را در بر گرفته است.
امام زاده عباس
.
در حاشیه شمالی ورودی شرقی شهر ساری واقع شده و از نظر شیوه معماری گنبد هرمی شکل و صندوق چوبی نفیس یکی از بناهای معروف استان مازندران است تاریخ ساخت آن سال 897 هجری قمری است و چهار امامزاده بنامهای محمد و حسن وعباس درآن مدفون می با شند . این مکان زیارتگاه مسلمین است
|
خانه قدیمی کلبادی
این مکان زیبا و قدیمی در مرکز شهر ساری و در مجاورت خیابان انقلاب واقع شده است و در حال حاضر به عنوان اداره میراث فرهنگی مورد بهرهبرداری قرار گرفته و قدمت آن حدوداً یه 200 سال قبل باز میگردد. ویژگیهای اجزای معماری آن نظیر اتاقها ، حجرهها ، شاه نشین، حمام اصطبل، حیاط و هنر بکاررفته بر روی پنجرهها و ارسیها و تزئین آنها با شیشه رنگی در نوع خود بینظیر است.
برج رسکت
در چهل کیلومتری جنوب غرب شهر ساری قرار دارد و مسیر دست رسی به آن از ساری آغاز و پس از عبور از دو راهی کیاسر و سد سلیمان تنگه به جانب غرب منحرف میشود که بیشتر قسمتهای آن آسفالته میباشد. این بنا در مجاورت روستای رسکت در بخش دودانگه ساری قرار دارد و باآجر ساخته شده و تزئینات آن شامل مقرنس کاری دو کتیبه آجری به خط کو فی و پهلوی ساسا نی است. احتمالاً مقبره یکی از شهریاران آل باوند بوده و مربوط به قرن نجم هجری قمری است.وجود خط پهلوی در این بنا به این دلیل است که خط رایج در مازندران تا قرنها پس از حمله ی اعراب به ایران همچنان خط پهلوی بود.